Teljes multiband készülék és részleges készülékek

A teljes fogívre rögzített, úgynevezett multiband készülékeknél a fogakra ragasztott zárak (bracketek) segítségével történik a fogszabályozás. A bracketek talpának (aljzatának) kialakításánál a gyártók törekszenek arra, hogy minél kisebb felszín a lehető legjobb tapadást biztosítsa. Ennek érdekében a bracket ragasztók is nagy fejlesztéseken estek át, azaz a fogzománc sérülése nélkül képesek erős kötődést biztosítani a fog és a bracketek között.
A bracketek készülhetnek fémből, illetve a fokozott esztétikai igényt is kielégítve átlátszó, fogszínű anyagból (zafír, porcelán). A fogmozgatás a bracketekbe illesztett ív mentén megy végbe. A kezelés során a kezdetben bekötött vékony és rugalmas íveket egyre vastagabb és merevebb ívek követik. A fogak mozgatása a tér három irányában történhet.
Az önligírozó bracketek alkalmazásával lehetőség nyílik egy rövidebb kezelési idő alatti cél megvalósítására.

  • Részleges, csupán néhány fogra ragasztott fogszabályzó készülék: a kezelési tervben kitűzött feladatnak megfelelően többféle készüléktípus létezik. Így megoldást nyújthatnak a felső fogív tágítástól, az idő előtt elvesztett tejfogak helyetti helyfenntartástól a rögzített készülékek eltávolítása utáni fogstabilizációig. Sok esetben, főként fogeltávolítást követően a szemfogak hátravitele is egy ilyen részleges (ún. sectios) ív mentén történik s csak ezt követően kerül sor a teljes fogívre ragasztott készülék felhelyezésére.

A multiband kezelés aktív szakaszának befejezése után egy passzív, úgynevezett retenciós fázis következik, melynek az elért eredmény megőrzése a célja különböző helybentartó készülékek segítségével. E készülékek az esettől függően lehetnek kivehetőek, illetve a fogak nyelv felőli oldalára ragasztottak.

Bejelentkezés

Telefon:

  • 06-27/343-126
  • 06-20/38-20-185
Nyitvatartás:
  • Hétfő:
  • Kedd:
  • Szerda:
  • Csütörtök:
  • Péntek:

08:00-19 óra
08:00-19 óra
08:00-19 óra
08:00-19 óra
08:00-14 óra