Fogbeültetés

Fogbeültetés - implantáció

A foghúzás, illetve fog elvesztése még napjainkban is elég gyakori, aminek a hátterében a szuvasodás, ill. a fogágy betegségei állnak első helyen. Lehet, hogy a kihúzott fog helyének üresen hagyása nem tűnik olyan nagy problémának, de a hiányzó foghely kitöltésének elmulasztása a következőkhöz vezethet:

  • a hiányzó melletti fog megváltoztathatja helyét a résben és így a harapási viszony is változik
  • a foghiánnyal szemben lévő fog kiemelkedik a fogágyból a megtámasztás hiánya miatt
  • a hiányzó fog gyökerének elvesztése az állkapocs csont zsugorodásához vezet, melynek következtében arca idő előtt öregesebbnek fog kinézni,

  • a hiányzó fog hatással van mosolyára és önbizalmára.

A hiányzó fog helyettesítésére számos esetben a fogászati implantátum a legjobb eredményekkel kecsegtető esztétikai megoldás. A fogászati implantátumra helyezett, teljesen kerámiából készült fogkorona vagy híd teljes megoldást kínál. A fogászati implantátum a hiányzó fog gyökerének helyére kerül, és segít a fenti következmények megelőzésében.
Ha csak egy foga hiányzik, akkor a legjobb választás a fogászati implantátumra helyezett fogkorona.

A természetes gyökérhez hasonlóan a fogászati implantátum is tökéletes alátámasztást nyújt egy teljesen új kerámiából készült korona számára. A fogászati implantátumra helyezett, fémmentes pótlás, kerámiából készült fogkoronája úgy néz ki és úgy is funkcionál, mint a régi fog (vagy szebb).

A FOGSOR korszerű alátámasztása implantátummal (kivehető fogpótlás)

Emberek millióinak hiányzik sok foga vagy az összes foga. Ezeknél az embereknél az olyan műfogsor-helyettesítő implantációs megoldások, amelyekhez nem szükséges műfogsorragasztó, ez a megoldás a kényelem és a könnyedség új minőségi szintjét jelenthetik. A protézis nem lötyög, nem mozdul el, gyakorlatilag fix fogként működik.

A korszerű rendszerek műfogsor-helyettesítő megoldásai fogászati implantátumokat használnak alátámasztásként, így feleslegessé teszik a kellemetlen és megbízhatatlan műfogsorragasztók használatát. A műfogsort alátámasztó implantátumok tehermentesítik az ínyt, fogágyat így erőteljesebbé, komfortosabbá, fájdalommentessé válik a rágás.

Folytatjuk…