Digitális
panoráma röntgen
és 3D CBCT

Fogászati Központunkban elérhető a digitális röntgen technika egyik legkorszerűbb, új 3D CBCT készüléke. Az észak Pest megyei régióban (Pest és Vác között) csak nálunk!
Amit érdemes tudni a CBCT 3D csúcstechnológiás képalkotó diagnosztikáról:

Miért a CBCT?
Mert a 3D képalkotó technológiának köszönhetően sokkal pontosabb diagnózis felállítását teszi lehetővé. A vizsgált terület a CBCT használatával minden oldalról áttekinthető, így az olyan felületek is láthatóvá válnak, melyek a hagyományos 2D képalkotó eszközökkel (pl.: panoráma röntgen) nem, vagy csak részben láthatóak.

Mert a CBCT képalkotás a fogászat, szájsebészet, implantológia és a góckutatás minden területén lehetővé teszi a legtökéletesebb diagnosztikát, ezáltal gondoskodik az Ön egészségének megőrzéséről.

Mert a CBCT készülék a precíz diagnosztika mellett elenyésző sugárterhelést ró az Ön szervezetére.
A teljes 3D C Tfelvétel elkészítéséhez mindössze 5,9 másodpercre van szükség.

Panoráma röntgen a fogászat minden területén, de különösen a szájsebészetben, káriesz (fogszuvasodás) diagnosztikában és fogszabályozásban nyújt nagy segítséget a diagnózis felállításában.

Ma már a kis sugárterhelésnek köszönhetően majdnem minden beavatkozás előtt készítünk röntgent annak diagnosztikus előnyét kihasználva. Fogbeültetés, szájsebészeti beavatkozások, fogszabályozás előtt, góckutatáskor is nélkülözhetetlen eszköze a megfelelő fogorvosi ellátásnak. A panoráma röntgen nem helyettesíthető a kis fogászati röntgen-felvételekkel, melyek csupán egy-két fog állapotáról adnak látható képet.

A gyermekfogászatban is a korszerű fogszabályozási technikáknak köszönhetően egyre gyakrabban szükséges röntgennel megnézni, hogy az állcsontban megvannak-e a maradó fogcsírák, illetve ellenőrizni, hogyan állnak a fogak, mi várható a későbbiekben. Ilyenkor is elkerülhetetlen a panorámaröntgen használata.

A nagy képfelbontású digitális panoráma röntgenkészülék, gyors, digitális adatfeldolgozása révén kimagaslóan jó minőségű felvételeket eredményez 70%-kal alacsonyabb sugárterhelés mellett.
Panoráma röntgenkészülékkel készíthetünk teljes szájfelvételt, melyen láthatóak a fogak, az állcsontok, és az arcmelléküregek, ciszták és sarjszövetek is. A panoráma röntgenfelvétel rákszűrésre is alkalmas, jól láthatóak a felvételen a kóros, nem odaillő képletek. Mérések végezhetőek rajta, a csontban lévő fogak és fogágy is jól tanulmányozhatóak.

A fogászati röntgengépek kis dózisú radioaktív sugárzást bocsátanak ki. Ezeknél a korszerű gépeknél a sugár mennyisége olyan elenyésző, hogy a sugárterhelés szinte mérhetetlen. Egy fogászati röntgenfelvétel során a sugárterhelés csupán annyi, mint ami az embert éri 1 órás repülő út során a világűrből.