Bracket típusok

Hagyományos fém bracket:

A rögzített készülékek között ez a bracket típus talán a legismertebb, leggyakoribb. A fejlődő technológiának köszönhetően egyre „laposabb” kivitelben készülnek, így a fogfelszínhez simulva viseletük is egyre kényelmesebb.
Anyagukat tekintve csúcsminőségű rozsdamentes acélötvözetből készülnek, így jól ellenállnak szájban a különböző hatásoknak, azaz nem deformálódnak, nem kopnak, nem rozsdásodnak. Nikkelérzékeny paciensek számára léteznek nikkelmentes ötvözetből vagy titánból gyártott bracketek is.
A fiatalok körében kedvelt lehetőség, hogy különböző színes gumikarikakkakal rögzíttessék az ívet a brackethez, ezzel mosolyukat egyedivé és színessé lehet tenni. Kattints a gumikarika színező-re.

Hagyományos porcelán bracket:

Ezek az esztétikus bracketek a fog színével azonos világos anyagból készülnek, ezáltal kevésbé észrevehetőek, mint a fémből készült társai. Ebből kifolyólag főként a nagykamaszok és a felnőttek körében kedvelt megoldás. Azok számára akiknek fontos, hogy fogszabályozó készülékük a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítse, választható fém ív helyett fehér, fogszínű ív is.

Önligírozó bracket:

A rögzített készülékek legújabb generációja az ún. önligírozó vagy más néven önzáró készülékek. Az elnevezés arra utal, hogy ezek a bracketek saját beépített zárjuk segítségével rögzítik a fogszabályozó ívet. Ezáltal a kezelés első részében az ív szabadabban tud mozdulni a bracketben, a kisebb súrlódás révén a fogak könnyebben „elcsúsznak” az ív mentén a kívánt pozicíóba. Sokan e kedvezőbb (lágyabb) erőkkel működő készüléket a bracket kifejleszőjéről elnevezett Damon – technikaként ismerik.
E bracket típus használatával erősebb torlódások esetén nagyobb valószínűséggel oldható meg a fogak sorba rendezése foghúzás nélkül, mint az ún. hagyományos készülékekkel. Az önligírozó bracketek közt is van fém- illetve porcelán változat.

„Láthatatlan” bracket (Clear-Aligner)

Ez a készülék típus (hasonló, mint az Invisalign® ) egy kivehető, átlátszó sín sorozat, amely apró, precíz mozzanatok révén képes a fogakat a kívánt helyre mozdítani. A paciens a síneket meghatározott idő szerint cseréli. A fogak alakját, lefutását pontosan követő, átlátszó fólia”kupak” szinte teljes észrevehetetlenséget biztosít. Bármikor könnyen levehető a fogakról, így fontos események előtt Ön egy mozdulattal eltávolíthatja szájából a készüléket. Kivehetősége révén mindent ehet-ihat a kezelés ideje alatt, nincs a rögzített készülékeknél ismeretes korlátozás, valamint nemcsak a fogmosás, fogselymezés, hanem a készülék tisztántartása is könnyen, alaposan elvégezhető.

Bejelentkezés

Telefon:

  • 06-27/343-126
  • 06-20/38-20-185
Nyitvatartás:
  • Hétfő:
  • Kedd:
  • Szerda:
  • Csütörtök:
  • Péntek:

08:00-19 óra
08:00-19 óra
08:00-19 óra
08:00-19 óra
08:00-14 óra